Arkitektur

Villa Maria av Fahlander Arkitekter

Villa Maria (Fotograf: Åke E:son Lindman)

Villa Maria (Fotograf: Åke E:son Lindman)

Det har blivigt mycket hus på sistonde, jag har kommit in i ett stim av snygga (Svenska) hus. Det senaste i raden ser ni här över (eller efter hoppet). Villa Maria heter huset och är ritat av Mats Fahlander och Thomas Marcks vid Fahlander Arkitekter. Huset står på trästolpar högt uppe på en klippa, med utsikt över Lidingö och Stockholms inlopp. Det enda sättet att ta sig till det L-formade huset är en brant slingrig väg. Det låter nästan som en fästning från medeltiden. Villa Maria vann Rödfärgspriset 2006, vilket kan tyckas är konstigt då huset är svart. Men svart kan även det bestå av rött, i det här fallet heter färgen Falu verde.

 

 

Villa Maria (Fotograf: Åke E:son Lindman)

Villa Maria (Fotograf: Åke E:son Lindman)

Villa Maria (Fotograf: Åke E:son Lindman)

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

1

En kommentar till “Villa Maria av Fahlander Arkitekter”


 • materialicious » Blog Archive » villa maria, fahlander arkitekter | tisdag, januari 8, 2008

  […] Villa Maria, somewhere in Sweden [Note: See first comment] Not too long ago, I ran across a quirky little blog called Below the Clouds (written in Swedish), and recently up popped this lovely project which I’m drooling over. I’m mad for wood houses, especially Scandinavian wood houses…. Hit their site to blow up the photos, look closely, and you’ll be able to see the green showing through in the paint job – specifically, it is Falu Verde (green linseed oil paint). I’ve written on Swedish Linseed Oil Paint before, here. Two other projects are worth a look: Särö Gavlar by Okidoki Arkitekter and Gunnars Hus by Huus og Heim Atktekter ( a house for an artist). […]


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i