Miljö

Kina förbjuder gratis plastpåsar

Whyreds kasse för ICA

I ett försök att putsa på sig skamfilade miljöryckte så kommer Kina att från och med juni, 2008 förbjuda gratis plastpåsar och produktionen av alla supertunna påsar som skräpar ner den kinesiska stadsbilden/landsbyggden. Kineserna ska uppmuntras att använda tygkassar och korgar istället. Om handlare bryter mot de nya lagarna så kan de få alla sina varor beslagtagna. Tycker vi svenskar ska använda mer tygkassar och korgar också. De säljs ju i det flesta butiker idag, här över ser ni t.ex. Whyred och ICAs samarbet från i höstas. Om ni inte gillar den kassen så kan ni hoppa över till Spreadshirts och designa din egen shoppingkasse.

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

2

2 kommentarer till “Kina förbjuder gratis plastpåsar”


 • Gunder Modén | söndag, januari 13, 2008

  Hur har man tänkt att konsumenterna skall hantera sina hushållssopor om man tar bort de miljövänliga hdpe kssarna, att använda ldpe kassar gör användantet i material och produkt förflyttning ca: 30% större. Det är inte realistiskt att vi skall lössortera hushållssoper direkt i olika kärl i soprummet ditburna i miljövänliga tygkassar.
  Tacksam för svar
  Gunder Modén

 • VeggieMind | söndag, januari 13, 2008

  Hola!

  Men jag tror det bara är en tidsfråga tills det förbudet kommer här också. Gamla vanor, är inte alltid bra vanor.

  http://www.veggiemind.com/12-minuters-forbrukning-100-ars-belastning/

  Have a nice one!
  Jonas


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i