Övrigt / Miljö

Saab 9-X BioHybrid

Saab 9-X BioHybrid

I går kväll visade Saab upp sin senaste konceptbil dom de valt att kalla Saab 9-X BioHybrid. 9-X BioHybrid är Saabs vision på hur en kompaktbil kan se ut inom några år. Formen har klara likheter med Saab Aero X och Saab 9-X och känns som en naturlig utveckling av de senaste årens Saab-modeller. Jag är lite besviken på hur lite miljövänlig 9-X BioHybrid är. Visst, det är en etanolhybrid med solceller på taket och förbrukningen stannar vid 6,4 lit/100 km. Men gör man en konceptbil för framtiden, kan man inte ta ut svängarna lite till och försöka hitta på något som inte redan finns hos andra bilmärken? Ni kan bättre GM/Saab! Hur som helst, mer bilder efter hoppet…

 

 

 

 

> Saab 9-X BioHybrid

Saab 9-X BioHybrid

Saab 9-X BioHybrid

Saab 9-X BioHybrid

Saab 9-X BioHybrid

Saab 9-X BioHybrid

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

1

En kommentar till “Saab 9-X BioHybrid”


 • GrowingSilent » Blog Archive » Snälla Saab, våga! | tisdag, mars 4, 2008

  […] den presenterades på Geneves bilsalong 2006, och i mars i år presenterade man på samma bilmässa 9-X BioHybrid, som sägs vara Saabs vision på hur en kompaktbil från dem kan komma att se ut. Och nu är det […]


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i