Miljö

Metro blir grön, eller?

Metro

Gratistidningen Metro är från idag Svanenmärkt i Sverige. För att fira det är dagens utgåva grön och fylld av nyttiga tips för att bli en mer medveten världsmedborgare. Bland alla tipsen passar Metro på att skryta lite och berättar att 20 procent av de tidningar som ges ut i Sverige återvinns. Bara 20 procent? I enbart Skåne är Metros upplaga på 99 500 ex, per dag. Det ger 79 600 tidningar om dagen som bara försvinner från återanvändningscykeln, fem dagar i veckan. 398 000 tidningar i veckan, enbart i Skåne! Och Metro är världens största gratistidning, med en sammanlagd upplaga på över 10 miljoner ex om dagen. Om 20 procent av alla Metros tidningar återvinns så kastas ändå 8 miljoner ex, eller ca. 570 ton, varje dag. Visst, det är inte Metro som aktivt kastar tidningarna, det är vi, läsarna. Men om Metro inte varit gratis så hade inte 570 ton papper kastats varje dag…

Jag tycker Metro är lite väl snabba att stoltsera med sitt miljöarbete, det låter ju imponerande att återvinna 20 procent av sina tidningar, men räknar man på det så är det långt från imponerande!

Ett sätt att kanske få in mer än 20 procent skulle kanske vara att ha pappersåtervinning i anslutning till papperskorgar på stan något som jag tycker Svenska kommuner är väldigt dåliga på. Kanske är Metro villiga att hjälpa till?

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

0


Skriv en kommentar

  

  

  
* Måste fyllas i