Arkitektur

Trevliga hus från Next House

Large

Svenska Next House gör trevlig och moderna hus i fyra storlekar som de kallar XXS, Small, Medium och Large. Jag gillar Next House för de har gett husen enkla former och många, stora, fönster som släpper in en hel bunt med ljus. Plus, de ser inte ut som de klassiskt tråkiga prefabhusen som bl.a. Modulenthus här sålt i allt för många år. Massa bilder och information om husen efter hoppet!

De minsta huset är på 15 kvm och kan byggas utan bygglov. Helt oinrett kostar XXS 129 000 kr, som en mindre bil. Men du kan ju inte bo i en bil för det priset tror jag.

Enplansvillan Small är på 125 kvm och kostar 1 310 000 kr. Ett rejält hopp upp från XXS både i pris och utrymme. Men huset kommer ju med en trevlig takterass på 36 kvm så det kan ju det vara värt.

Nästa hus i serien är Medium. Ett parhus i två etage på 128 kvm och en prislapp på 1 480 000 kr på hushåll. Perfekt för den som är villig att dela den stora kostnaden som att bygga ett hus ändå är.

Sist men inte minst har vi Large. 188 kvm hus och två terasser. Var av en takterass på 36 kvm. Inte helt fel, men det kostar ju så klart en del, 1 685 000 kr.

XXS

Small

Medium

Large

> Next House

Large

Large

Large

Large

Medium

Medium

Medium

Medium

Medium

Small

Small

Small

Small

Small

Small

Next House

XXS

XXS

XXS

XXS

XXS

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

13

13 kommentarer till “Trevliga hus från Next House”


 • thedysh | söndag, maj 4, 2008

  […] fly modular design (tags: design modular architecture house cottage prefab wood construction) […]

 • ella odman | söndag, maj 4, 2008

  hello, i dont speak swedish but i would like to know if you build your prefab houses outside of sweden? I am living in switzerland and would like to have a prefab house.

  thank you

 • Daniel | söndag, maj 4, 2008

  I’m glad you found my blog even though you don’t speak Swedish.

  Regarding buying a Next House in Switzerland I would suggest that you contact Next House directly. http://www.nexthouse.se/eng/, thomas(a)nexthouse.se or anna(a)nexthouse.se

 • Frågvis | söndag, maj 4, 2008

  Är det någon som har sett ett enda uppfört hus från Nexthouse? De påstår att det har byggen i gång i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Åre och på Gotland men presenterar ingenting på sin hemsida. Det enda som finns att se där är deras egna villor i Åkersberga.

 • Monika | söndag, maj 4, 2008

  Jag såg att Nexthouse har byggt upp och säljer hos i Täby nu också, finns på hemnet.

 • Kristian | söndag, maj 4, 2008

  Det är en tomt som säljs på Hemnet, inte ett färdigt Next House. Huset är bara inklippt på bilden. Finns det ingen som har erfarenhet frånNext House? Hur stabilt är bolaget? Var finns färdiga hus o titta på? Finns det några kunder?

  Mvh, Kristian

 • Nexthouse XXS, une petite maison en bois à - de 5000 euros | söndag, maj 4, 2008

  […] photos […]

 • NB | söndag, maj 4, 2008

  My advise: Don´t buy anything from Nexthouse. The company has the last year been involved in several court cases is Sweden because they don’t pay their bills. The man behind the company, Thomas Mårtensson, is described as a con man by people who has done business with him.

 • CC | söndag, maj 4, 2008

  Ok, så här ligger det till med Next House!
  Bolaget startades av Thomas Mårtensson och Lars Skarke, Skarke kallas ibland i folkmun för Skurke eftersom han på 80-talet gjorde sig kända för den som byggde upp varumärket Björn Borg och sedermera blåste Björn Borg på en massa pengar. Huruvida det verkligen gick till så går att läsa i flera böcker som skrivits om detta.
  Thomas Mårtensson berättar själv i en intervju hos tidningen Residence (Se artikel: http://www.residencemagazine.se/arki…paket#comments)
  att han blev idiotförklarad av både Skarke (Skurke) och finansiären (Banken).

  För er information så ägs inte visningshusen i Åkersberga av Thomas Mårtensson som han påstår i artikeln, den ägs av Lars Skarke pga av att de vid tidpunkten för förvärvet av mark och hus drev bolaget ihop. Detta var alltså innan det skar sig ordentligt mellan de båda.

  ”Nexthouse hus i Åkersberga ägs av ett bolag som heter R-Sätra Österåker AB där Lars Skarke är VD. R-Sätra Österåker AB hette tidigare Nexthouse AB.” kommentar från artikeln länkad ovanför.

  Skarke är känd för tvivelaktiga affärsmetoder och jag är inte förvånad över att de gjort business ihop. Mårtensson har alltså inte gått in med egna pengar som han påstår och de övriga Next House husen som utannonseras finns inte i verkligheten utan säljs i samband med enskilda tomter som ligger ute till försäljning. Ett trick att sälja pakethusen alltså. Av döma av de priser som begärs så är det verkligen inte några budgetpriser direkt. Så det där med ”arkitektritat till alla” till ”lågt pris” skall man nog ta med en stor nypa salt.

  Vidare har Next House kommenterat artiklar som publicerats om dem. Dessa kommentarer har utgett sig vara kunder som är nöjda vilket är lögn. Detta har uppmärksammats av moderatorn på sajten som bannlyst den som är anställd på Next House.

  Next House har idag två betalningsanmärkningar och nio ansökningar om betalningsföreläggande registrerade hos Kronofogden.

  Ett annat bolag som Thomas Mårtenson har ”thomar invest AB” har från Tingsrätten två begäran om konkurs från olika fodringsägare på sig.

  Nu har jag läst på om bolaget från både Raka linjer – Sanningen bakom Next House och på byggaHus.se samt gjort UC och kollat på allabolag.se. Min slutsats är att starkt AVRÅDA från att köpa från Thomas Mårtensson och Next House. AKTA er för Thomas Mårtensson, det luktar bluff på hög nivå!!! Det förefaller inte konstigt att både banken och hans affärspartner har idiotförklarat honom vilket han själv medger.

 • Stefan Gustavsson | söndag, maj 4, 2008

  Jag har varit anställd på Next House i snart två år och har i princip varit med sen starten. Sammanfattningsvis, två ganska fantastiska år. När jag läser en del av inläggen i bloggarna, speciellt de anonyma som skriver om Next House. Kan jag inte tycka annat än att det är lite trist läsning.

  Anledningen till det här inlägget är att ge min syn från insidan, som jag tycker Next House förtjänar. Vi har på kort tid skapat något unikt. Next House vill och håller på att förändra den bransch vi verkar i, d.v.s. byggbranschen, som är en av världens största och mest konservativa branscher. För varje Small, Medium eller Large hus vi bygger lär vi oss något. Och den kunskapen vill vi föra över till nästa hus vi bygger och nästa hus och nästa hus o.s.v. På det sättet jobbar vi med en ständigt produktutveckling. Något som vi tror leder till effektivare processer, bättre logistik, välfungerande konstruktionslösningar m.m. Och för det är vi beredda att jobba hårt och länge.

  Hade jag för två år sedan, då jag bytte bransch från telekom till byggbranschen försökt förklara för mina dåvarande kollegor att jag skulle lämna företaget för att hoppa på ett nytt bolag som skulle starta ett helt nytt revolutionerande företag inom byggsektorn. Som sa sig på två knappa år kunna starta ett nytt husföretag, ta fram en prisbelönt kollektion med hus ritad av en av Sveriges främsta arkitekter, bygga upp en vacker visningsby i Stockholms skärgård, uppföra ett tiotal hus i Sverige, lansera ett antal designbyar, medverka i ett hundratal tidningar, starta kontor i Sverige, Norge, Frankrike och Spanien. Leverera och sätta upp hus i 6 olika länder i städer som Moskva, Barcelona, Oslo, Köpenhamn och snart även i Genève och Paris, lansera ytterligare en nyskapande kollektion på världens största fastighetsmässa MIPIM, etablera samarbete med några av världens största fastighetsbolag, bli ett av Europas mest uppmärksammad bolag i branschen, vara med i 20-tal TV-kanaler, att det skulle göras en dokumentär om bolaget i en av Europas äldsta och mest välkända ekonomikanaler som sändes på bästa sändningstid med ett antal miljoner tittare, att vi skulle bli besökta av hundratals fransmän som flög upp från Paris för att se och köpa våra hus och att vi skulle bli tvungna att skaffa minibussar som åkte mellan vårt kontor och vår visningsby ett flertal gånger per dag. Hade jag sagt detta, Ja, då skulle de nog trott att jag var lite galen.

  Men allt detta har vi gjort. Och för det har fått en enorm respons från våra kunder.

  Med de medgångar vi haft har vi också haft stora motgångar. Vi möter varje dag problem/hinder/utmaningar. Stora som små, vi har våra ups and downs. Precis som alla andra företag jag verkat i. Samma typer av problem som Ni kan läsa om i vilken biografi som helst som är skriven av en entreprenör eller annan person.

  Har vi fått flertal betalningsföreläggande? Ja, det har vi fått. Något jag erfarenhetsmässigt anser är mer eller mindre oundvikligt i dagens näringsliv. Jämför med de stora ledande drakarna i vår bransch och för den del även de andra branscherna. Vi pratar tiotals betalningsförläggande i veckan. Men det är klart att det slår på helt annat sätt på ett mindre nystartat bolag.

  Finns det problem i byggbranschen. Absolut. Byggbranschen har många uppfattningar om. Media, kollegor i branschen, folk i stort. Om inte alla, så vill många förändra den. Det vill vi också. Vi är idag ett starkt team där några kommer från helt andra branscher som jag själv. Men också flertalet personer som närmast kommer från nyckelpositioner inom ledande företag i bygg/trä/arkitektsektorn. Utan att överdriva lägger vi ner vår själ i att hela tiden utveckla bolaget för att kunna erbjuda Er en ännu bättre produkt. Och i höst har vi på flera sätt tagit naturliga steg för att hjälpa våra kunder att förverkliga sina drömhem. Bland annat genom kunna ombesörja totalentreprenad, planlösningsförändringar, nya modeller samt en rad produktutvecklingar av den befintliga kollektionen. Men vi har också utökat den utlovade entreprenadstiden från tidigare 16 veckor till nu 19 veckor för kunna jobba med nollfelsbesiktningar.

  Vi letar ständigt efter nya duktiga kollegor och medarbetare. Personer som vill vara med att förändra och skapa nya värden. Vi jobbar just nu med ta fram några av de mest spännande produkterna som släppts på många år inom husbranschen. Och kommer behöva många nya anställda framöver.

  Om vi lyckas med det vi vill, kommer vi inte bara kunna erbjuda vackra och funktionella hem runt om i Europa och övriga världen. Vi kommer också bidra med att sprida den otroliga kunskap och kunnande som finns i Sverige inom trä och trähus. Något som vi Sverige ibland tar för givet. Vårt naturliga klimat har tvingat de svenska bolagen att hitta effektiva lösningar, där saker som stomresning på några timmar, god isolering i väggarna och treglasfönster är en självklarhet. Men som i andra sydligare länder ses med stor tillförsikt och respekt. Här finns det potential för en rad företag i Sverige att ge sig ut på mycket intressant och växande marknad

  Så lyft gärna blicken! Tycker att det hade varit kul med lite påhejningar! Idag varslar bolag som Ericsson, SAAB och Volvo dagligen folk. Tror att Sverige behöver fler entreprenörsbolag som vill och skapar nya arbetstillfällen. Jag vet inte något annat bolag i vår bransch som skapat något liknande på så kort tid som vi har gjort.

  Slutligen kan jag bara konstatera att de kunder som vi har runt om, är fantastiskt glada för sina Next house. Och min målsättning är att de ska bli fler.

  Stefan Gustavsson

  Försäljningschef, Next House 0733-103406

 • Jonas | söndag, maj 4, 2008

  Rätta mig om jag har fel, men började du inte jobba för Next House sommaren 2009?
  Det är någonting som luktar ruttet när man systematiskt ljuger för att behöva upprätthålla en ”clean” fasad, och då talar jag inte enbart om denna eventuella lögn utan om andra forum där Next House och dess anställda kommenterat sina egna produkter under falsk namn, och låtsats vara nöjda kunder. Varför? Finns det inga reella, nöjda kunder?
  Kolla till exempel in http://www.byggahus.se/forum/referenser-hustillverkare/114298-next-house.html där användaren ”nybyggarlena” prisar företaget och blir avslöjad av admin som en anställd på just Next House..
  Verkar vara en bra idé som körts i botten av oengagerad ledning.. Tyvärr..

 • Stefan Gustavsson | söndag, maj 4, 2008

  Hej Jonas,

  Jag började på Next House 2008 och har snart jobbat här i två år. Gällande reella kunder är Ni varmt välkommen att kontakta mig för refersener till mycket nöjda kunder.

  Stefan Gustavsson

  Försäljningschef, Next House

  0733-103406

 • Johan Molt | söndag, maj 4, 2008

  Nexthouse!
  hemsidan fungerar inte!


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i