Grafisk design

Malmo.se har fått ny form

www.malmo.se

Idag släppte Malmö stad sin nya hemsida. De kallar de själva en uppgradering. Jag vet inte om det är ett ord som jag skulle använda dock. Från att ha varit en ljus och grön sida så är nu Malmö klätt i gult och svart. Ett konstig färgval för en miljöstad, gult och svart är ju färger som brukar varna för gift. Förutom konstig färgval så undrar jag lite över att bygga en website anpassad för skärmar med 800 x 600 pixlars upplösning (idag är bara runt 8 procent av internet användarna som har den upplösningen).

Sidan är framtagen av Pulsen. Och jag antar att man inte kan förvänta sig mer av ett företag som driver konferansehotell och fastighetsförvaltning vid sidan om ”IT”. Synd att reklambyrån Glenn, som tog fram Malmös grafisk profil, inte fick göra formen på den nya sidan. Har en känsla av att de kunnat göra det hela mycket bättre.

Kolla in Kalmar, Stockholm, Eslöv, Göteborg och Lidköping för kommunsidor som håller måttet, utseendemässigt.

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

1

En kommentar till “Malmo.se har fått ny form”


 • Björn | tisdag, maj 13, 2008

  På Malmös webbplats finns en Sara man kan fråga om saker. Hon talar, men inte skånska. Har man inte missat något i profileringen då?


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i