Grafisk design

Apoteket får ny profil

Apoteket

Som ett steg i förberedelserna inför statens utförsäljning presenterade idag Apoteket sin nya logotyp. Egentligen är det tre logotyper för Apotekets alla bolag/delar. Den gröna är för Apoteket privatkund, den vi kommer se på butikerna i framtiden. Den gråa logon är för koncernen Apoteket och den sista, blåa, är för det nybildade dotterbolaget Apoteket Farmaci som kommer arbete med avtalskunder, landsting, kommuner och företag.

Bakom den uppdaterade formen står Happy Forsman & Bodenfors. Den klassiska apotekarsymbolen, ormen och skålen, är kvar men har blivit lite renare (ormen har tappat tungan) och typsnittet är nu mera Frutiger (rätta mig om jag är ute och cyklar).

Förstår att det kan vara svårt att göra för mycket med en sådan klassiskt logo som Apotekets, men jag tycker nog att man kunde har vågat ta ut svängarna lite. Det känns hur som helst modernt och den nya butikslogon kommer funka väldigt bra på Apoteket Shop.

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

5

5 kommentarer till “Apoteket får ny profil”


 • danielhedman | torsdag, juni 5, 2008

  Frågan är väl hur allt det där faktiskt kommer att se ut i butik :S

 • Martin | torsdag, juni 5, 2008

  Jag brukar ha som regel att Happy Gör Bra Grejer. Att de misslyckas finns inte riktigt på kjartan för mig. Men här är jag inte så jäkla säker.
  Personligen: bra att de lämnar den landstingsgröna färgen. Den har jag alltid haft svårt för.
  Men vad gäller typografin så tycker jag det tar ett steg bakåt, mindre personligt, känns billigare och inte lika slagkraftigt.
  Och andra sidan finns det säkert en tanke med det det – något om att ta ner Apoteket från den solida och statliga formen till den föränderliga vardagsformen.

  Men nä. Jag hoppas den växer på mig. Dock.

 • RuggigHund | torsdag, juni 5, 2008

  Tycker också det är något av ett steg bakåt. Typsnittet saknar karaktär när man sätter det för sig själv. Sen tycker jag att man tappar, framförallt i internationell igenkänning när man plockar bort ormen som varit en symbol sedan antikens Grekland.

 • fredrik | torsdag, juni 5, 2008

  Jag tycker inte det spelar så stor roll om det ”känns” apoteket eller inte nu. Ormen är kvar (synd bara att den svalt tungan) och det står Apoteket (i Myriad eller Frutiger). Ser man sen till Apotekets oundviklighet – med nuvarande monopolsituation, i alla fall – så kommer allt annat än det här utseendet kännas udda om ett tag. Bara man inte gör nåt butt-ugly brukar det mesta sätta sig så småningom.

 • Kreafonbloggen » Blog Archive » Apotekets nya logotyp | torsdag, juni 5, 2008

  […] logotyp, är bättre, eftersom Apotekets nya logotyp faktiskt inte är ny. Den har redan mer än ett år på nacken, men verkar inte vara implementerad fullt ut. Påsar och skyltar med gamla logotypen […]


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i