Arkitektur

Lärocentret Aleksandria

Foto: Jussi Tiainen

I central Helsingfors, ett stenkast från Senatstorget, ligger Lärocentret Aleksandria som är en del av Helsingfors universitet. Byggnaden är servicehus för studier och undervisning men fungerar även som en mötesplats för studenterna. Lärocentret har fem våningar, 700 studieplatser, studentbiblioteket och hur många datorer och multimediautrustning som helst, allt för att förenkla vardagen för studenterna.

Själva byggnaden är ju inte helt fel den heller som ni kan se på bilderna. Orginalhuet är från 1907 och ritades av Gunnar Stenius (Lindgren & Stenius) och 2003 fick den en modern tillbyggnad med färggranna paneler/persienner som gör att byggnaden enkelt kan byta skepnad. Den moderna tillbyggnaden och är ritad av Arkkitehtitoimisto Davidsson.

Fler bilder efter hoppet så klart…

> Arkkitehtitoimisto Davidsson
> Lärocentret Aleksandria

Foto: Jussi Tiainen

Foto: Jussi Tiainen

Foto: Jussi Tiainen

Foto: Jussi Tiainen

Foto: Jussi Tiainen

Foto: Jussi Tiainen

Foto: Jussi Tiainen

Foto: Jussi Tiainen

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

1

En kommentar till “Lärocentret Aleksandria”


 • Fabio | söndag, juni 22, 2008

  Beautiful. I love the idea of the coloured curtains that change the urban landscape. Good!!


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i