Arkitektur

Mirador – Ett hus med hål

Mirador

Som många Europeiska storstäder har Madrid haft stor bostadsbrist. Holländska Arkitektbyrån MVRDV och spanska arkitekten Blanca Lleós lösningen på problemet är Mirador, ett 21 våningar högt hus bestående av nio delar som tillsammans innehåller 156 lägenheter. De olika delarna är staplade på varandra och bilder ett hål mitt i fastigheten som används som en gemensam gård av de boende.

Mirador är inte det vackraste huset jag sett, men dess form är speciell och ”gården” är helt otroligt cool. Om ni är Madrid i sommar så kan ni åka till Calle Princesa de Éboli 21 och titta på Mirador i verkligenheten. Om inte så får ni nöja er med bilderna efter hoppet…

> MVRDV
> Blanca Lleó

Mirador

Mirador

Mirador

Mirador

Mirador

Mirador

Mirador

Mirador

Mirador

Mirador

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

2

2 kommentarer till “Mirador – Ett hus med hål”


 • . | söndag, juni 29, 2008

  arquitetura [MVRDV] —–> http://tinyurl.com/5s85b3

 • august | söndag, juni 29, 2008

  wow, nothing like it before


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i