Arkitektur

Åbo Stadsbibliotek

Åbo Stadsbibliotek

Jag är svag för (snygg) förvaring av böcker och snygga bibliotek ligger därför mig extra varmt om hjärtat. Finska arkitektbyrån JKMM Architects har ritad Åbos 9300 kvm stora stadsbibliotek, och det är just snyggt, om inte till och med vackert.

Enorma fönster, enkla och ljusa färger blandat med skandinaviska material ger biblioteket en enorm rymd. Lite förvånad och besviken över att se att de valt Pierre Paulins Orange Slice stolar istället för något snyggt av Alvar Aalto eller Eero Aarnio. Men men, väldigt vackert är det ändå som ni kan se.

> Åbo Stadsbibliotek
> JKMM Architects

Åbo Stadsbibliotek

Åbo Stadsbibliotek

Åbo Stadsbibliotek

Åbo Stadsbibliotek

Åbo Stadsbibliotek

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

0


Skriv en kommentar

  

  

  
* Måste fyllas i