Övrigt / Grafisk design

Formge Iraks nya flagga

Iraks flaggor

Irakiska parlamentarikern Mufeed al-Jazairi har bildat en kommitté som har utlyst en tävling som ska utse en ny flagga för landet. Så nyligen som 2004 var det en liknande tävling, men den ledde inte till mycket annat än den vinnande flaggan skrotades innan den han införas. Och man bytte istället ut text på flaggan från Saddam Hussein handskrift till en kufisk variant av Takbir.

I vintras så uppdaterade man flaggan ytterligare då man tog bort de tre stjärnorna (som engång i tiden representerade Egypten, Syrien och Irak och deras påtänkta panarabiska union). Och som sagt, nu var det dags för en ny flagga igen. Tävlingen kommer pågå till slutet av september men jag tyvärr inte lyckats få fram hur man deltar i tävlingen, men så fort jag hör något så kommer jag uppdatera det här inlägget med information.

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

0


Skriv en kommentar

  

  

  
* Måste fyllas i