Arkitektur

Modernt tehus

Jun Igarashi Architects

Att tillaga te är en konstform i Japan och har varit så i nästan tusen år. Den ”moderna” teceremonin (cha-no-yu) utformades av zenbuddhistmunk Sen no Rikyū på 1500-talet och ska helst utövas i ett tehus eller terum. Tehusen är ofta väldigt, klassiskt, japanska i sitt utförande, det är dock inte de tehuset som det här inlägget handlar om.

Jun Igarashi Architects har ritat ett unikt, nersänkt, tehus i rå betong och vackert rostfärgad metal. Eftersom tehuset är nersänkt kan man använda taket som bord. Väldigt snyggt (ni borde veta att jag är svag för obehandlade material vid det här laget) och bilderna på bygget är inte dumma heller, känns som det är bilder på ett Märklin-landskap man tittar på.

> Jun Igarashi Architects

Jun Igarashi Architects

Jun Igarashi Architects

Jun Igarashi Architects

Jun Igarashi Architects

Jun Igarashi Architects

Jun Igarashi Architects

Jun Igarashi Architects

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

1

En kommentar till “Modernt tehus”


 • berry | fredag, augusti 15, 2008

  Nice design! I love it!

  Anyway, great blog! Will be checking back often!!:)


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i