Inredning

Retromönster från Spira

Spira 2008

Spiras höstkollektion innehåller ett par trevligt, retromönster av Linda Sjunnesson och Inga Karlsson. Linda Sjunnesson mönster Stockros känns som hämtat från ett vardagsrum på 70-talet. Och Inga Karlssons Puls påminner om de gamla kvarglömde tygerna som färgade min tid på syslöjden i mellanstadiet. Tyger som jag då undvek men idag uppskatter. Om jag sytt mitt pingisracksfodral i ett sådant mönster istället för kamouflage så skulle jag kanske fortfarande använda det…

Efter hoppet kan ni se fler bilder och läsa lite om vad Linda och Inga säger om sina tyger och hur de kom till.

Linda Sjunnesson
– Mitt arbetssätt är rätt så långsamt i början för att hitta rätta känslan. Ofta får jag tänka länge, länge och sedan skissa mycket på ex. hur passionsblomman ser ut i olika stadium. Hur det växer, blad, vener och frukt, nästan som en gammal skolplansch! Sedan, när jag hittat uttrycket, skapar jag rapporten, rytmen och skalan. När jag målat skissen för hand klar, arbetar jag vidare med den i datorn där det viktiga arbetet med färgsättning görs.

Inga Karlsson
– Puls kom till då jag lyssnade på synth. Det vibrerade till och jag såg hela mönstret klart och tydligt framför mig. Sedan var det bara att rita upp det och rapportera. Mönstret är handritat i tusch. Min favoritplats är var som helt bara vovven är i knäet och sambon sitter nära! Min bästa färg är askigt svart eller olika nyanser av svart. Musik är det viktigaste för mig, den mesta inspirationen kommer därifrån och, naturligtvis, från det omedvetna och spontana!

> Spira

Spira 2008

Spira 2008

Spira 2008

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

1

En kommentar till “Retromönster från Spira”


 • Fazai38's - Inspirational Blogdaily … » Blog Archive » Pattern: Retro patterns ~By Spira | torsdag, oktober 2, 2008

  […] Spira autumn collection includes a couple of nice, retro designs of Linda Sjunnesson and no Karlsson. Linda Sjunnesson patterns Stockros feel like downloaded from a living room in the 70’s. read more at Below The Clouds. […]


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i