Arkitektur

Vackert trähus av JVA

Stall av JVA

Norska Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL har ritat ett vackert hus i Toten. Huset har hämtat inspiration från ett närliggande stall och ligger snyggt format efter sluttning som det är byggt i. Fasaden är omålat trä och insidan har väggar av det trendiga plywood. Stora fönster gör att man kan njuta av det vackra landskapet från mer eller mindre alla rum. Jag önskar att svenska arkitekter vågade lika mycket som deras kollegor i Norge och Danmark.

Plats: Toten, Norge
Kund: Kristin Rogstad och Trond Nygård
Storlek: 165 m²
Byggår: 2008
Arkitekter: Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL (Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Nikolaj Zamecznik)

> Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL

Stall av JVA

Stall av JVA

Stall av JVA

Stall av JVA

Stall av JVA

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

5

5 kommentarer till “Vackert trähus av JVA”


  • roitsch | måndag, november 10, 2008

    nice, i like the old used look and the new interior!

  • e | måndag, november 10, 2008

    Snyggt hus, men dessvärre stämmer det inte att norska kollegor producerar mer spännande arkitektur eller vågar mer. Jobbar själv som arkitekt i Norge och här upplever man att svenskar och danska vågar mycket mer. Gräset är ju alltid lite grönare på andra sidan… Hursomhelst så hänger vågandet nästan helt och hållet på beställaren och hur mycket han/hon vill ta ut svängarna. Arkitektens jobb är ju trots allt i 99% av fallen att ge byggherren (kunden) det han/hon önskar och det är ingen slump att ”IKEA” är populärt. Billigt, säkert och inte för uppseendeväckande. Vi vill inte sticka ut från mängden eller reta grannarna. Vad vi saknar i Sverige är inte modiga arkitekter utan fler exentriska miljonärer!

  • ~/stud | måndag, november 10, 2008

    […] jva: dřevěný dům […]

  • Your Furniture » Blog Archive » Best MoCo Architecture This Week | måndag, november 10, 2008

    […] + Jarmund / Vigsnæs AS Architects‘ Farm house inspired by a barn nearby “Both in terms of organization, and by usage of the old wooden cladding for the new house. The continuous band of windows allows for a varied story of light and view throughout the day”. At Below The Clouds. […]

  • marit eken kalager | måndag, november 10, 2008

    Vakkert hus!

    Helt enig med e …

    flere exprimenter..i by og planlegging.
    Dessverre millionærer..har dårlig smak :)


  • Skriv en kommentar

      

      

      
    * Måste fyllas i