Övrigt / Grafisk design

Ursprungsmärkt juice

God Morgon Nypressad

Förra veckan släppte JO Bolaget sin nya ursprungsmärkta, färskpressade och lite finare juice Godmorgon Nypressad. Som JO Bolaget själv påpekar på sin hemsida så förväntar man sig en lite lyxiga förpackning när man hör att det ska vara en finare juice. Men JO Bolaget har valt en juicekartong, designade av The Brand Union, eftersom koldioxidpåverkan är så mycket mindre än om de valt glas eller plast. Jag gillar att man tänkt på koldioxidpåverkan men The Brand Union kunde gjort något bättre av själva utsmyckningen om du frågar mig.

> Godmorgon Nypressad

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

2

2 kommentarer till “Ursprungsmärkt juice”


 • Mia | tisdag, november 11, 2008

  tjoho.

  tänk på att nästan ingen plast går att återanvända och att mycket plast är extremt giftigt fast vi knappt vet om det! Men glas. Ja Varför inte?

  Jag gillar färgerna och designen, det är lite fair trade inspirerat ändå? eller? Det är väl på tapeten så det säljer väl säkert!

 • Anders | tisdag, november 11, 2008

  Jag tycker personligen heller inte att de är så fantastiska men vi måste ju tänka på att deras målgrupp troligvis inte är ”designkänsliga mediafolk” utan gemene man som vill ha lite intressantare juice. Formgivningen är lite folklig och jag tror att det är ngt som går hem i stugorna.

  Sen är det bra att det tog det beslutet att inte använda annat material är kartonglaminat – någonstans måste designvärlden också förstå att den coolaste produkten inte alltid vinner…


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i