Övrigt / Miljö

Röj en mina i Jul

Ni är ju ett par stycken som läser bloggen dagligen och några av er kommer säkert drabbas av lite stress när ni ska köpa julklappar till de nära och kära. För att hjälpa er lite så tänkte jag tipsa om en presenter som inte kräver så mycket arbete från din sida men som kan glädja fler än den som du ger den till.

Varje år dör eller skadas över 20 000 människor av minor, av dessa är 7000 barn. För bara 100 kr kan du bidra till att röja 10 kvadratmeter minerad mark. En present som är lika bra för samvetet som miljön! Gåvobevis går att köpa här.

Filmen här ovan handlar just om att röja minor och den är gjord av Ogilvy.

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

1

En kommentar till “Röj en mina i Jul”


 • Lisa | måndag, november 24, 2008

  Den här filmen är så otroligt bra, träffar en rätt i magen! Alla har vi verkligen ett ansvar, tex alla som (i många fall säkert ovetande) har aktier i Bofors och andra vapentillverkare bidrar ju faktiskt till att människor blir lämlästade i andra länder. Man kan komma med hur många ursäkter som helst – det ändrar inte fakta…


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i