Arkitektur / Miljö

Gösta Westerberg Energihus

Gösta Westerberg Energihus

I Bollstanäs kommer Gösta Westerberg Energihus att bygga tre klimatsmarta passivhus ritade av Anders Holmberg Arkitekter. Passivhus är välisolerade hus som till större del värms upp genom den energi som redan finns i huset (de boende och hushållsapparater). Dessutom utnyttjar man solenenergi för att värma både hus och varmvatten när det är möjligt. Om du frågar mig så tycker jag att man bara borde bygga passivhus nu för tiden. Visst byggkostnaden är lite högre men det är pengar man spara i längden plus att man minskar sitt koldioxidavtryck. Fler bilder på  Gösta Westerberg Energihus finns efter hoppet…

Plats: Bollstanäs, Sverige
Kund: Gösta Westerberg Energihus
Byggnadstyp: Villor
Byggår: 2009/2010
Storlekt: ca. 158 m²
Arkitekt: Anders Holmberg Arkitekter

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

> Gösta Westerberg Energihus
> Anders Holmberg Arkitekter

Gösta Westerberg Energihus

Gösta Westerberg Energihus

Gösta Westerberg Energihus

Gösta Westerberg Energihus

Gösta Westerberg Energihus

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

4

4 kommentarer till “Gösta Westerberg Energihus”


 • Martin | tisdag, juni 16, 2009

  Byggde man inte passivhus i Sverige för många år sedan? Eftersom som dom var så bra isolerade så blev det mögel i husen pga för lite ventilation om jag inte helt fel. Men jag antar att man har utvecklar tekniken idag.

 • Jon Szczesniak | tisdag, juni 16, 2009

  I’m loving these renderings. The houses are pretty interesting too. #architecture http://is.gd/14A6K

 • Johan | tisdag, juni 16, 2009

  Martin, detta står på Passivhus Granbäcks hemsida (http://www.granback.se/om-passivhus/myter/):
  ”MYT: Välisolerade och täta hus, som passivhus är, riskerar att bli ”sjuka hus” dvs möglar!

  SVAR: Detta är nog den absolut vanligaste frågan/kommentaren vi får. Det stämmer att man som husägare riskerar att få problem om man bygger ett extremt tätt hus med mycket isolering om man inte har en därtill anpassad ventilation. Bra ventilation är A och O i alla hus men speciellt i ett passivhus. Med rätt utförd ventilation slipper man de problem som tyvärr en del fick på 70-talet.”

 • Zuzanna | tisdag, juni 16, 2009

  What program did they use to make visualisations?


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i