Arkitektur

Case Study House #14

CSH #14

Semester, bra väder och nya simfötter gjorde att det blev ett lite upphåll här på bloggen. Men nu är jag tillbaka och först ut vill jag att ni kollar in ett japanskt hus vid namn Case Study House #14. Bakom huset finns arkitektbyrån Nasu Club och som ni kanske förstår så är CSH #14 hus nummer 14 i en serie hus från den talangfulla byrån.

Nasu Clubs kund ville ha ett hus där japansk enkelhet och design möter väst. Husets linjer är klart västerländska medan inredningen med detaljer, konst och möbler skapade av konstnärer och formgivare från Nasu och Mashiko flirtar med det japanska formspråket. Ett formmöte som jag verkligen gillar och inte skulle ha något emot att ha hemma.

På japanska pratar man om yo no bi som löst kan översättas till skönhet genom användande. Funktion som grund till skönhet är en tanke som jag gillar och helt klart kan appliceras till Nasu Clubs serie CSH-hus. Under kommande veckor har jag tänkt visa fler av deras skapelser.

Kund: Privat
Byggnadstyp: Villa
Storlekt: ca. 194 m²
Arkitekt: Nasu Club

> Nasu Club

CSH #14

CSH #14

CSH #14

CSH #14

CSH #14

CSH #14

CSH #14

CSH #14

CSH #14

CSH #14

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

3

3 kommentarer till “Case Study House #14”


 • Emin Tolga Özdemir | måndag, augusti 10, 2009

  Case Study House #14 http://bit.ly/lfhKI (via feedly)

 • Twitted by emintolga | måndag, augusti 10, 2009

  […] This post was Twitted by emintolga […]

 • Adah Design | måndag, augusti 10, 2009

  japanese architectural agency nasu club. http://bit.ly/15X7Ta


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i