Graphic design / Environment

Frågor och svar om ICAs I love eco

I love eco

Med rena, snygga förpackningar och ett brett sortiment har ICA lanserat sitt ekologiska märke; I love eco. Jag fick möjligheten att ställa några frågor till Ariella Rotstein, Brand Manager på ICA, om I love eco. Frågorna och Rotsteins svar kan ni läsa efter hoppet…

Är I love eco ekologiskt i alla led (produktion/odling, transporter och förpackningar)?
Våra ekologiska produkter baseras på KRAV och EU ekologiskt och uppfyller alla deras kriterier för vad ekologiskt innebär. Förpackningen ingår inte i detta. Krav har kriterier för transporter/odling/produktion. EU ekologiskt kan skifta och har det inte gällande animaliska produkter och därför accepterar vi endast KRAV på våra animaliska produkter.

Kommer varorna från hela världen eller har ICA försökt att hitta närproducerade varor för att minska transportutsläppen?
Då vi vill möjliggöra en ekologisk livsstil och tillgodose hela Sveriges befolkning med ekologiska produkter så söker vi ekologiska leverantörer som kan tillgodose produkterna. Vi tittar först i Sverige om råvara finns och sen vänder vi oss utmolands. VIktigt att poängtera att närproducerat och ekologiskt är 2 olika saker. För att en produkt är närproducerad behöver den inte vara ekologisk. ICA I love eco är framtaget i syfte att vara ekologiskt. Vi vet om att alla produkter inte är perfekta men vi strävar efter att de ska bli så bra som möjligt och dessa ICA I love eco produkter är ett steg i rätt riktning. Vi letar ständigt efter att förbättra och många av våra ekologiska frukt och grönt produkter börjar nu få förpackningar som är gjorda på majsstärkelse.

Hur kommer priserna skilja sig från motsvarande icke-ekologiska varor?
Priserna styrs av råvarutillgång och därför kan man se att priset kan ligga lite dyrare då vi har brist på ekologiska råvaror.

Vad fick ICA att ta steget till att lansera en egen ekologisk produktserie?
Vi har sett ett ökat intresse och behov hos våra konsumenter. Ekologiskt är en viktig del i val av butik. Vi har också sett att den potentiella målgruppen för ekologiska produkter är betydligt större än tidigare, om man kan tilltala dem på rätt sätt. Tidigare så handlade människor ekologiskt enbart av etiska och moraliska skäl. Numera finns en stor grupp som också tänker på smak och utseende och därför har vi kommit med ett sortiment som beaktar både det yttre och det inre av produkten. Smak är något som vi månar om i detta sortiment.

Jag gillar I love eco väldigt mycket, men jag känner att man egentligen inte tänker ekologiskt utan ekonomiskt. Visst, man frontar I love eco i alla ICA-butiker, men de övriga ekologiska varorna (framför allt frukt och grönt) står fortfarande längst back i något hörn. Jag skulle vilja att ICA lyfte fram alla ekologiska varor och jämnställde dem med de icke-ekologiska varorna

> I love eco

I love eco

I love eco

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

1

En kommentar till “Frågor och svar om ICAs I love eco”


 • Ulrica Bergdahl | Saturday, April 12, 2008

  Hej,
  vill bara poängtera att ekologiskt inte är en ny företeelse på ICA. Redan 1993 lanserades Sunda som snart utökades med ekologiska produkter under namet ICA ekologiskt. ICA I love eco är en rebranding av befintliga ICA Ekologiskt-produkter och i samband med lanseringen 2008 utökades också sortimentet.
  Hälsningar
  Ulrica Bergdahl, ansvarig miljö & socialt ansvar på ICA


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i