Interior

Bambu från Artek

Bambu - Bänk

Fasiken vad mycket man kan göra med bambu. Man kan äta, göra kläder, bygga hus och båtar av det. Bambu är för övrigt svampdödande, skyddar mot UV-strålning och kläder gjorda av bambu absorberar fukt upp till 4 gånger bättre än bomull. Att det sedan är lättodlat och snabbväxande borde ju få alla att vilja tillverka saker av bambu. Några som har tagit vara på bambun är finska Artek som gjort en serie möbler i bambu, som det passande har valt att kalla just Bambu. Nu är de inte gjorda i solid bambu utan i bambufanér, men det får duga.

I serien ingår en stol, bord i två storlekar, en bänk och ett “sidetable”. “Sidetablet”, som jag tror funkar lika bra som pall, är speciellt snyggt. På bilden här ovan har det staplats på varandra och bildar då ett vackert mönster. Fler bilder på serien efter hoppet…

> Artek

Bambu - Stol

Bambu - Stol

Bambu - Bord

Bambu - Stol

Bambu

Bambu - Pall

Bambu - Pall

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

1

En kommentar till “Bambu från Artek”


 • Martin | Wednesday, June 11, 2008

  Sjukt snygga grejer! Bänken och pallen var nog favoriterna. Tummarna upp för den här bloggen också, verkar grym!


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i