Other / Graphic design

Adoptera ett olivträd

Nudo - Oliverna

På 80-talet så var det trendigt för mellanstadieklasser att köpa/adoptera anonym regnskog i Sydamerika. Jag vet att någonstans på den stora kontinenten finns en halv fotbollsplan som ägs av 4G från Ramunderskolan. Idag finns det mer moderna alternativ. Alternativ som, till skillnad från min regnskog, till och med ger en liten avkastning. Nudo är en olivlund i Marche i östra Italien där du kan adoptera ett olivträd och få ta del av oljan som trädet ger.

Jason Gibb och hans familj köpte för ett par år sedan en övergiven olivlund och funderade på hur de skulle kunna generera pengar av sitt köp. De hade hört talas om en fåraherde som lät folk ”adoptera” ett får och sedan ta del av Pecorinon och ullen som framställdes av fåren. En bra ide tyckte de och startade Nudo efter samma modell. De var inte säkra på att folk skulle köpa konceptet men det verkar ha funkat bra för dem. Att de har snygga förpackningar och grafisk profil designade av Madeleine Rogers har säkert hjälp.

Jag är rätt säker på att jag aldrig kommer se min del av regnskogen, den som jag bakade och sålde chokladbollar på discon för, men om jag adopterar ett olivträd av Nudo så har jag (och alla andra adoptivföräldrar) en stående inbjudan av Nudo att komma och hälsa på mitt träd. En rätt lockande tanke faktiskt…

> Nudo
> Madeleine Rogers

Nudo - Odlingarna

Nudo - Odlingarna

Nudo - Tvål

Nudo

Nudo

Nudo

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

2

2 kommentarer till “Adoptera ett olivträd”


 • Ale Lariu | Thursday, August 14, 2008

  jason’s NUDO is on Notcot today and also here http://tinyurl.com/54u4nk

 • Magnus | Thursday, August 14, 2008

  Hej David!

  Läste med förtjusning om den italienska olivträdsadoptionen. Det finns en svenskgrekisk motsvarighet som, vågar jag påstå, har väl så snygg design, godare olivolja och dessutom är gratis (ifall man adopterar). Tack för en bra sida och se gärna länken till Manaki gold.

  Mvh / Magnus


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i