Interior

85 lampor till priset av en

Foto: Robaard/Theuwkens

Redan 1992 tog holländaren Rody Graumans grundelementen för en lampa och skapade en avskalad, stor och cool lampa som han kallade 85 lamps. Trots att det gått över 15 år sedan Rody Graumans designade 85 lamps så känns den fortfarande modern, den känns nog faktiskt mer modern idag än vad den gjorde den 1992.

Om du är sugen på att köpa 85 lamps så går den att köpa från Droog, men smakar det så kostar det (1995€).

> Handla här!

Foto: Gerard van Hees

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

4

4 kommentarer till “85 lampor till priset av en”


 • Lisa | Wednesday, November 19, 2008

  Det går nog att svänga ihop en budgetvariant på egen hand också!

 • Pethra på Inredningsbloggen | Wednesday, November 19, 2008

  Som hittat, haha! Smakar det så kostar det och det här tycker jag är synnerligen god smak!

 • Linus Ekenstam | Wednesday, November 19, 2008

  Gjorde en hemmavariant på denna för ett par år sedan, kostade nog totalt 700- 1000 spänn, men då köpte jag tygsladd, och dyra socklar, och “sockerbitar” kostar typ 3 kronor för en 10:o länga, alltså 5 par… sen är det bara att börja räkna på hur många lampor du vill ha, jag ville ha 102, men det blev totalt 90 när jag var klar, tänk på att använda 15 watts lampor, och en dimmer som klarar av det totala watt antalet, dvs, 90×15 watt är 285 watt, vilket de flesta klarar men vissa har en gräns på 200 watt, men det är bara att kolla när du köper.

  Sen köper man bara så mycket kabel man behöver, ritar ett simpellt kopplings schema, räknar lite, börjar skala, klippa, skriuva, glöm inte att ha med någon form av metallring att trä sladdarna igenom plus något att fästa en häng anordning i (typ metallringen) tog nog ca: 20 timmar att få klart den och kan lova att det blev lika bra som orginalet, förarbetet är viktigt, och även så att du räknat rätt, En liten detalj, skiten kommer att väga, ännu mer om du kör keramik socklar som jag gjorde, men det är klart värt det, SJUKT GYRM lampa, säg till om någon är sugen på att beställa, gör dem för endast 2500:- om ni inte vill lägga 20 -25 timmar själa och pyssla lite.

  Ha det bra och tack BTC för en masss bra inlägg!

 • Markus | Wednesday, November 19, 2008

  Låter intressant Linus, men hur räknar du på effekten, 90 x 15w är väl 1350w och inte 285w? Har en dimmer som klarar 400w och funderar på hur många jag skall räkna med


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i