Architecture

Maison Biscuit

Maison Biscuit

Maison Biscuit, eller kakhuset som det betyder på svenska, är ritat av franska Pierre Minassia (AUM) och ligger utanför Lyon i sydöstra Frankrike. Huset ligger i en sluttning på gränsen till ett naturreservat och husets alla rum ligger så att de får ta del dagsljus och det vackra landskapet.

Obehandlade betong har använts till husets ram och golv, stål till pelare och fönsterkarmar, obehandlat afrikanskt irokoträ till de externa trädgardiner som skyddar husets rum från insyn och ger huset dess unika ”look”. Trägardinerna är för övrigt gjorda av arkitekten själv och tog över 200 timmar att tillverka. Men coolt blev det så jag antar att Pierre Minassia är nöjd. Fler bilder på huset efter hoppet så klart…

Plats: Lyon (Rhône-Alpes), Frankrike
Byggnadstyp: Enfamiljshus
Storlek: 260 m²
Arkitekt: Pierre Minassia, AUM

> AUM

Maison Biscuit

Maison Biscuit

Maison Biscuit

Maison Biscuit

Maison Biscuit

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

2

2 kommentarer till “Maison Biscuit”


 • k. Rimane | Monday, December 8, 2008

  Brilliant idea. beautiful house. BRAVO!

 • بهترین های این هفته؛ شماره ی دو | یک معمار | Monday, December 8, 2008

  […] خانه ای مسکونی از Pierre Minassian . شاید ویژگی ممتاز این خانه یکی شدن آن با محیط اطراف باشد. البته در قسمت نما هم از مشبک هایی استفاده شده که سایه های خاصی را در داخل ایجاد می کند … + اطلاعات بیشتر در Below the Clouds […]


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i