Graphic design

Sydsvenskans nya design

Guardian

Efter många månaders snack och bloggande på Redesign-bloggen har Sydsvenskan.se äntligen fått ny form. Samtidigt får pappersutgåvan ny design. Mer bilder och mina tankar om redesignen finns efter hoppet.

Överlag så gillar jag papperstidningen nya design, det känns trevligt med de nya färgerna som delar upp sidorna och delarna. Och jag gillar de nya typsnitten, men på text tunga sidor så blir det lätt lite väl tungt och kompakt. Dels kan det vara griden som är för tät eller så är det nya balkarna som delar upp artiklarna som tynger ner intrycket. Men det är nog mest en vanesak.

Guardian compact används i vinjetter och sidhuvuden Guardian och Moderno till rubriker och ingresser och till brödtext använder Sydsvenskan nu Miller Daily.

Precis som när Aftonbladet.se fick ny form så är nya Sydsvenskan.se centrerad. Den klassiska blåa färgen är borta och en mörkt grå färg har tagits dess plats vilket gör att sida känns lite opersonlig och tung. Överst på sidan finns nu även plast för stora annonser. Som sagt så känns helheten tung och lite lite Sydsvenskan om du frågar mig.

> Sydsvenskan

Moderno

Miller Daily

Sydsvenskan.se - Gammal

Sydsvenskan.se - Ny

Sydsvenskan - Ny / Gammal

Sydsvenskan - Ny

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

0


Skriv en kommentar

  

  

  
* Måste fyllas i