Other / Environment

Max slutar med frukt från Dole

Det flest av er ha säkert läst om dokumentärfilmen Bananas!* och om hur fruktjätten Dole stämt den svenska filmaren och journalisten Fredrik Gertten för förtal i en Amerikansk domstol.

Filmen går upp på svenska biografer på fredag och som lite extra marknadsföring så har hamburgerkedjan Max tagit ställning i frågan och valt att sluta sälja fruktsallader producerade av Dole. ”Vi gillar inte Doles agerande. De uppför sig för djävligt”, säger Richard Bergfors, vd på Max, till Realtid.se. Och jag håller med. Respekt till Max och glöm inte att se Bananas!* på bio.

> Bananas!*
> Max

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

1

En kommentar till “Max slutar med frukt från Dole”


 • Bananas!* – “Filmen Dole inte vill att du ska se” | Ekoshoppa.se | Tuesday, October 6, 2009

  […] Below The Clouds skriver idag om dokumentärfilmen Bananas!*, som handlar om hur fruktföretaget Dole använder sig av det förbjudna bekämpningsmedlet DBCP. Filmen går upp på bio i Sverige nu på fredag. […]


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i