Other

Rihanna – Rude Boy

Rihannas video till singeln Rude Boy känns som en modern Buffalo Stance. Jag kommer ihåg hur cool Neneh Cherry verkade och hur häftig videon var, när jag väl vågade erkänna att jag gillade henne vill säga. Kanske kan Rihannas Rude Boy få några unga rock- popkillar att bredda sin musiksmak och sluta lyssna på sina storebröders Bruce Springsteen-plattor hela tiden.

Videon är gjord av väldigt duktiga Melina Matsoukas som tidigare gjort retro doftande Sensual Seduction år Snoop Dogg.

> Melina Matsoukas

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

4

4 kommentarer till “Rihanna – Rude Boy”


 • Ottomar | Tuesday, March 9, 2010

  Schysst video, känns som om rätt mycket inspiration har hämtats från M.I.A;


  http://www.youtube.com/watch?v=DCL1RpgYxRM

 • ochjagba | Tuesday, March 9, 2010

  drog också parallellen till M.I.A. speciellt Boyz.

  intressant är dock att det verkar vara ganska lätt att anklaga kvinnliga artister för att “härma” andra kvinnliga artister (tänker tex lady gaga, rihanna, lily allen) medan utrymme för manliga artister och deras likhet i utseende och utförande inte alls påpekas på samma sätt.

 • Daniel | Tuesday, March 9, 2010

  Jag anser inte att Rihanna och Melina Matsoukas har härmat någon i sin video. Självklart har de hämtat inspiration från andra bra videos, precis som M.I.A. har gjort. Stilen som används är väldigt typisk för 80-talets MTV och inte minst M.I.A. flirtar ständigt med den sortens bildspråk…

  Hur som helst va mitt inlägg inte tänkt som kritik, jag ville bara uppmärksamma ni som läser bloggen på en bra ny video och en gammal bra video.

 • Caty | Tuesday, March 9, 2010

  Oh hade inte sett videon innan, fan va kool :D. Börjar gilla låten mer och mer nu ^^


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i