Architecture

Vackert alpdagis

Kindergarten Bizau / Foto: Adolf Bereuter

Förskolor och dagis i vår del av världen följer rätt ofta en mall, kuddrum, plastmattor och anpassningsbara utrymmen som lätt kan förändras för att tillgodose olika behov och storlekar på barnkullar. Men bara för att det är barn man jobbar med så måste man inte tulla på formen och det har Österrikiska arkitektbyrån DI Bernardo Bader helt klart förstått i och med sitt vackert inredda dagis i den lilla alpbyn Bizau. Bakom projektet finns en tanke om miljövänlighet och närproducerat så all inredning är gjord i lokal furu eller ask och tillverkad av hantverkare från trakten. Och själva byggnaden är energisnåla (efter passivhus principen).

Vissa av er kanske inte gillar tegelkänslan i huset men jag tycker det är vackert. Jag gillar hur teglet står i kontrast till de mer traditionella alpbebyggelsen som omger dagiset.

Plats: Bizau, Österrike
Arkitekter: DI Bernardo Bader
Byggnadstyp: Förskola
Byggår: 2009
Yta: 720 m²

> DI Bernardo Bader

Kindergarten Bizau / Foto: Adolf Bereuter

Kindergarten Bizau / Foto: Adolf Bereuter

Kindergarten Bizau / Foto: Adolf Bereuter

Kindergarten Bizau / Foto: Adolf Bereuter

Kindergarten Bizau / Foto: Adolf Bereuter

Kindergarten Bizau / Foto: Adolf Bereuter

Kindergarten Bizau / Foto: Adolf Bereuter

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

3

3 kommentarer till “Vackert alpdagis”


  • maja | Wednesday, March 17, 2010

    vackert. enkelt. luftigt!

  • Caty | Wednesday, March 17, 2010

    Åh, va fint med så stora fönster. Blir värsta panorama utsikterna för barnen :]

  • Crèche à Bizau par Bernardo Bader | Muuuz - Webzine Architecture & Design | Wednesday, March 17, 2010

    […] Below The Clouds […]


  • Skriv en kommentar

      

      

      
    * Måste fyllas i