Graphic design

Redesign av Sydsvenskan.se

Nya designen / Sydsvenska.se

Idag så rullade Sydsvenskan.se ut den nya designen. Målet med en redesign är alltid att göra upplevelsen bättre och nå ut med sitt innehåll, men det har Sydsvenskans formgivare och interaktionsdesigners misslyckats helt med. När man kommer till förstasidan får man ingen snabb överblick över vad som sker i världen utan man möts istället av nyhetssnurra som rullar genom de viktigaste nyheterna. En funktion som passar bättre på en videosite än en nyhetssite. Som användare vill jag få de största nyheterna presenterade utan att de ska snurras igenom.

Nedanför nyhetssnurra så kommer Senaste nytt, en funktion som i sig är bra men får allt får stor plats. Till höger om dem kommer Läsarpulsen och Läsarreaktioner en spännande liten sak som visar hur de olika nyheterna får läsarna att må. Men precis som senaste nytt så ligger det för stor vikt på den. Min magkänsla säger att man på Sydsvenskan gillar funktionen lite för mycket och har därför gett den en framträdande plats, för vad ger den mig som läsare? Vi scrollar vidare och hamnar vid ännu en liten snurra, den här gången över Sydsvenskan TV och under den kommer snackisar (mindre nyheter), bloggar och väder. Längst ner på sidan finns den enda del som jag riktigt gillar, ett segment som ger mig en tydlig överblick över innehållet där. Synd att Sydsvenskan gömt den så långt ner. Statiskt på alla sidor finns det en liten svart balk som innehåller de senaste användarekommentarerna. Det skulle ge mig mer om det var där de senaste nyheterna visades.

För att göra en liten summering så tycker jag att Sydsvenskan lägger för stor vikt vid flashiga funktioner, användarnas kommentarer och reaktioner, man har liksom glömt att lyfta fram det som är viktigast, nyheterna. Den gamla sitens brister till trots så gav den mig en snabb överblick över vad som hände i regionen och världen, något som jag verkligen saknar på den nya siten.

Uppdaterad 15/4-10, kl 16:05: Nyhetssnurran är borta igen, kan dom inte bestämma sig snart?

Uppdaterad 15/4-10, kl 09:10: Nyhetssnurran är tillbaka…

Uppdaterad 14/4-10, kl 21:20: Verkar som Sydsvenskan har tagit till sig av den kritik som de fått och de har redan nu ikväll tagit bort nyhetssnurran i toppen av sidan. Nu ser man istället en stor toppnyhet med fyra andra toppnyheter direkt under dem. Lite bättre blev det.

Hur reagerar du på Sydsvenskan.se nya design?

View Results

Loading ... Loading ...

> Sydsvenskan.se

Gamla designen / Sydsvenska.se

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

4

4 kommentarer till “Redesign av Sydsvenskan.se”


 • Blixt & Dunder | Wednesday, April 14, 2010

  My local newspaper @Sydsvenskan has redesigned their site. If read Swedish you get my two cents here http://bit.ly/b83JTk

 • ochjagba | Wednesday, April 14, 2010

  men ärligt? måste allt se ut som i bloggosfären? helt värdelöst.

 • Betty | Wednesday, April 14, 2010

  Håller med, plus jag saknar ingresserna på förstasidan – nu krävs det extremt bra rubriksättningar för att jag ska vara säker på att en artikel är intressant att gå in på.

 • Bo | Wednesday, April 14, 2010

  Det är kul att det vågar gå utanför ramarna. Men samtidigt håller jag med Betty, knappt någonting som lockar mig till läsning när det saknas ingresser.


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i