Graphic design

Sveriges Radios nya profil

Sveriges Radio / Logo (Gamla / Nya)

För snart en månad sedan fick SR Sveriges Radio ny website och förra veckan rullade de ut nästa del i sin ombyggnad, en ny grafisk profil. Karl-Erik Forsberg ikoniska SR-logotyp står inte längre ensam utan är nu inkorporerad mitt i logotypen omgiven av Sverige och adio. I och med den nya logotypen och tillhörande grafiska profilen är övergången från SR till Sveriges Radio fullbordad. Det är nog i alla fall vad Sveriges Radio hoppas på. Men jag tror de kommer få det svårt att tvätta bort SR helt framför allt eftersom SR fortfarande finns kvar, mitt i den nya logon. Det känns som en beställaridé från en beställare som inte vågar släppa det gamla helt, alltså inget man kan klandra designbyrån Happy F&B för. Och resultat med att behålla SR som element gör att den nya logon säger sverigeSRadio inte Sveriges Radio som publicserviceföretaget vill kallas. Men om jag ska lyfta fram något jag gillar så är det de nya kanal identiteterna (se efter hoppet). Utöver det tycker jag att man kan begära mer för de två miljoner omgörningen kostat. Vad tycker du?

Är den nya profilen värd 2 miljoner?

View Results

Loading ... Loading ...

> Sveriges Radio
> Happy F&B

Sveriges Radio / Kanal ID (Gamla / Nya)

Sveriges Radio / Visuell identitet

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

4

4 kommentarer till “Sveriges Radios nya profil”


 • Viktor Engborg | Thursday, May 20, 2010

  Jisses. SR, förlåt, Sveriges Radio har inte direkt lyckats med deras rebranding. Det här vore nåt för Brand New att såga. http://is.gd/ciH8L

 • Rickard | Thursday, May 20, 2010

  Klokt resonemang men korkad frågeställning.

  Jag förstår jag inte varför det alltid är så stort fokus på prislappen när det gäller design? En identitet som skall leva i många år. (SR-märket har ju te.x. levt sen 1956 och lever vidare). När företag gör en reklamkampanj (som lever någon månad max) och köper sändningstid, annonsutrymme och produktion för många miljoner är det inte prislappen som diskuteras utan hur vida reklamfilmen är bra eller dålig, om den gör jobbet eller ej.

  Du får knappt en 1:a i stockholm för 2 miljoner.

 • Daniel | Thursday, May 20, 2010

  Att det blir fokus på prislappen är naturligt, det är ett väldigt bra sätt (och enkelt) att mäta om beställarens och reklambyråns prissättning av arbetet stämmer överens med åskådarna/kundernas värdering av slutprodukten, i det här fallet en nya grafisk proful. Med det sagt skulle jag tro, och hoppas att många av de som sagt att den nya profilen inte är värd två miljoner tycker att en väl genomförd rebranding av ett av Sveriges mest kända varumärken skulle vara värd två miljoner eller mer.

 • Johan | Thursday, May 20, 2010

  Lite kul att du har länkat till sr.se — och inte sverigesradio.se :)


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i