Graphic design

Telia redesign

Gamla logotypen (old) / Nya logotypen (new)

Swedish-Finnish telecom giant TeliaSoner is updating the identities for all their national sub brands. The change that started in 2009 with their eurasian companies, such as Kazakstanian Kcell, has now come to TeliaSoneras home market. For us Swedes it will mean that the deep pink that we’ve come to associate with Telia will be replaced by a purple color and the logo will get a new font and a pebble that at least reminds me a bit of the StepStone logo. The new identity was designed by Landor Associates.

> Telia

Stumble | Pusha | Flera

Translate: EN, FR, DE

8

8 kommentarer till “Telia redesign”


 • Blixt & Dunder | Wednesday, May 11, 2011

  RT @below_theclouds: Telia redesign by @landor_dot_com: http://t.co/yxauOze (swe) http://t.co/tUBtxUB (eng)

 • Carl Philip Malm | Wednesday, May 11, 2011

  Nej, vad hände med allt rosa?

 • Daniel | Wednesday, May 11, 2011

  Det försvinner helt. Även TeliaSoneras blåa färg försvinner vad jag kan förstå.

 • Jan Sandahl | Wednesday, May 11, 2011

  Jag är mer vän av konsekvens och tenderar att tänka “Vad är det nu för byk de behöver tvätta av sig”? Men givetvis; att samla alla under ett tak kan t.o.m. bli en besparing på sikt. Grattis till Landor som tog hem rubbet. :)

  Jag bara önskar att de hade haft modet att skippa stockphoto-katalogen helt och hållet, vilken drar ned kvalitetsintrycket och ökar den generiska, opersonliga känslan. Skulle man inte kunna vara personlig och samtidigt kunna tala till massorna? Jovisst, och även inhösta mer förtroende på kuppen. Redan logotypen (symbolen) i sig är förvånande anonym. Tror inte Landor fått fullt mandat på den kreativa punkten där. Har också lite problem med inkonsekvens i linjer/avrundningar i typografin (i namnet) men det är lite mer av “expert”-invändningar som troligen inte har någon bäring överhuvudtaget på hur massorna ser den.

  Jag gör som jag brukar och väntar på att den tar sig med tiden. Gör den inte det så hade jag rätt i att de borde lagt större vikt vid personlighet.

 • frean | Wednesday, May 11, 2011

  Min första tanke var Vem har gjort det här? Josef Fritzl?

  Det är så obeskrivligt uselt att jag sekundärskäms å hela min branschs vägnar idag.

 • liv | Wednesday, May 11, 2011

  det minder om noget…
  http://pics.kuvaton.com/kuvei/teliasoneran_seksilelulogo.jpg

 • Emil | Wednesday, May 11, 2011

  Jag tänker på stenarna i Indiana Jones & The Temple of Doom.

 • 63north | Wednesday, May 11, 2011

  What is the new logotype?
  A tornado, a beehive, a bad hairdo.
  A road map to the best price on a mobile account ?


 • Skriv en kommentar

    

    

    
  * Måste fyllas i